Terug

CYBER WEEK is gestart bekijk alle aanbiedingen!

  • Gratis verzending vanaf €heel Nederland.
  • Voor 13:00 besteld? Morgen in huis
  • Niet goed? Geld terug

Sparta elektrische fietsen

Heeft u belangstelling voor een elektrische fiets van het merk Sparta? Als het over elektrische fietsen gaat dan is deze Nederlandse fabrikant uw aandacht beslist waard. Sparta staat voor innovatieve modellen en moderne fiets techniek.

Filters

Sparta elektrische fietsen

Sparta elektrische fietsen

Heeft u belangstelling voor een elektrische fiets van het merk Sparta? Als het over elektrische fietsen gaat dan is deze Nederlandse fabrikant uw aandacht beslist waard. Sparta staat voor innovatieve modellen en moderne fiets technieken. De fietsenwinkel van Premiumbikes is er dan ook best trots op om originele Sparta elektrische fietsen te mogen verkopen. Gaat u voor zekerheid en een lange levensduur? Sparta elektrische fietsen koopt u voor jarenlang gebruik. Door de hoge kwaliteit van Sparta elektrische fietsen worden de E-bikes verkocht met 2 jaar garantie op alle onderdelen waaronder ook het motorisch gedeelte. Hierover vertellen we u straks meer.

Geschiedenis van Sparta

Wilt u duidelijke informatie over de fietsen van Sparta? Weet u graag meer over de geschiedenis van dit Nederlandse topmerk en de recente ontwikkelingen? Binnen 10 minuutjes weet u alles wat van belang is over Sparta. Feiten, jaartallen en leuke wetenswaardigheden maken dit artikel compleet. Voor goede informatie en mooie aanbiedingen bent u bij de voordeligste fietsenwinkel van Nederland altijd welkom. Gaat u met ons mee om de elektrische fietsen en het merk Sparta eens even helemaal door te nemen?

Elektrische Sparta fietsen veel verkocht

De naam Sparta heeft een internationale klank en staat wereldwijd bekend als topmerk voor elektrische fietsen. Met vertegenwoordigers in meerdere landen en een groot netwerk van retailers is Sparta een synoniem voor Nederlandse kwaliteit. Houdt u van innovaties en bent u graag op de hoogte?

Voortdurend worden er verbeteringen doorgevoerd aan de bestaande modellen waarbij ook regelmatig nieuwe types op de markt komen.Met een groot assortiment damesfietsen en herenfietsen waaronder elektrische fietsen, is Sparta een van de best verkochte merk fietsen in Nederland.

Ook in onze fietsenwinkels worden de Sparta elektrische fietsen veel verkocht. Maar hoe is dat zo gekomen? In een fietsland bij uitstek is de concurrentie bijzonder groot. Een topmerk worden en blijven is zeker niet gemakkelijk.

Het merk Sparta

Opgericht in 1917 te Apeldoorn onder de naam Verbeek & Schakel door drie zakenpartners (Verbeek, Schakel en Krijgsman) kende Sparta een vliegende start met de nodige turbulentie. Toch kochten de heren al twee maanden na de oprichting de naam van het bestaande fietsmerk Sparta. De eerste zelf gefabriceerde Sparta fiets verscheen in 1920.

Ondertussen was mijnheer Verbeek al snel uit het bedrijf gestapt (1918) en ook mijnheer Krijgsman vertrok, na te zijn uitgekocht, in 1925. Zouden beide heren hebben voorzien dat Sparta zo’n grote en succesvolle onderneming zou worden? Het antwoord op die vraag is alleen bij intimi bekend.

Mijnheer Schakel zette als directeur van Sparta de fiets fabricage voort en bouwde in 1927 zelfs een gloednieuwe fabriek. In deze fabriek, naast de villa Driehuizen in Apeldoorn, bleef Sparta ruim 75 jaar. De productie van fietsen en bakfietsen liep zo goed dat Sparta ook motorfietsen ging verkopen.

Sparta Rijwielen- en Motorenfabriek BV

De tweede wereldoorlog (1940-1945) zorgde voor stillegging van de fabriek en in de naoorlogse jaren werd opnieuw begonnen met de productie van rijwielen. Mijnheer Schakel en zijn medewerkers werkten verder onder de naam Sparta Rijwielen- en Motorenfabriek BV. Het bleef trouwens niet bij fietsen en motoren alleen, want omstreeks 1952 werden er ook Sparta bromfietsen gemaakt.

Kent u deze typische Sparta brommers nog of bent u van een jongere generatie? Alle types van Sparta leken op elkaar en vooral de MA-50 - MC 50 kende wereldwijd succes. In Nederland werd dit rijwiel van Sparta ook wel ‘verpleegster brommer’ genoemd. Deze liepen zo goed dat ze ook voor de export naar onder andere Amerika en Afrika werden gemaakt.

Wist u dat tussen 1958 en 1975 door Sparta zelfs alleen nog maar brommers werden geproduceerd? Ook snorfietsen werden door Sparta gefabriceerd en volop verkocht. Bijna liep dat trouwens nog even mis. Door een overname van concurrent Winning Wheels (Rob van der Linden) van een belangrijke leverancier van motorblokjes(Sachs) stopte de aanvoer.

Bedrijfsovername Sparta

Een flinke domper, want in datzelfde jaar fabriceerde Sparta ruim 20.000 snorfietsen en haalde in combinatie met andere rijwielen daarmee een jaaromzet van € 18 miljoen. Was er hier sprake van overmacht of opzet? Dat laten we maar in het midden.

Feit is wel dat Sparta de productie van de succesvolle Spartamet hierdoor gedwongen moest beëindigen in 1999. Zelfs een verkoop van het bedrijf was nodig om dit verlies goed te maken. Sparta werd overgenomen door de Accell Group uit Heerenveen.

Gelukkig voor ons is dat weer helemaal in orde gekomen. Vanaf 2000 tot nu is de fabricage van fietsen bij Sparta weer de hoofdactiviteit. Nog steeds worden de Sparta fietsen geproduceerd in Apeldoorn en in de hele wereld verkocht. Ook in de fietsenwinkel van Premiumbikes vindt u hoogwaardige elektrische fietsen van het topmerk Sparta.

Elektrische Sparta fiets van het jaar

Wist u dat we in ons assortiment bovendien jongensfietsen en meisjesfietsen maar ook elektrische damesfietsen en elektrische herenfietsen van Sparta verkopen? Elektrische fietsen worden door Sparta succesvol geproduceerd sinds 2003 en zijn al meerdere keren geselecteerd als Fiets van het Jaar.

Heeft u interesse in een fiets met trapondersteuning van Sparta? U kunt deze elektrische fietsen op uw gemak bekijken en vergelijken in onze voordelige fietsenwinkel. Besteld u vandaag een elektrische fiets? Dan heeft u hem morgen al in huis. Oh ja, voor we het vergeten: de garantie op een stalen of aluminium frame en voorvork is bij Sparta 10 jaar.

Alle accu’s en aandrijfsystemen hebben 2 jaar volledige garantie. Wilt u uw elektrische fiets eerst zelf uitproberen? Ook dat is mogelijk bij Premiumbikes. U mag alle elektrische fietsen komen testen en een proefrit maken bij in onze fietsenwinkels te Rotterdam. Bij de fietsenwinkel van Premiumbikes verkopen we elektrische Sparta fietsen met volledige garantie voor de laagste prijs.

Lees meer Sluiten

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Premiumbikes 96 / 100 - 28168 Reviews @ Kiyoh