Terug

  • Gratis verzending heel Nederland.
  • Voor 13:00 besteld? Morgen in huis
  • Niet goed? Geld terug

Moederfiets kopen? Betaalbare mamafietsen. Vandaag besteld, morgen in huis.

Moederfiets kopen: Bestel je jouw moederfiets vandaag? Dan kan je er morgen al van genieten met je kindje. ✅ Bekijk het ruime assortiment goedkope moederfietsen & bestel online.✅

Filters

Moederfiets kopen? Betaalbare mamafietsen. Vandaag besteld, morgen in huis.

Wat is een moederfiets?

Een moederfiets (ook wel mamafiets genoemd) is een damesfiets die optimaal is om kinderen en boodschappen te vervoeren. Een moederfiets is bijvoorbeeld veel beter berekend op het plaatsen van een kinderzitje dan een gewone damesfiets.

Bekijk bovenstaand onze trendy en comfortabele moederfietsen met versnellingen, ruime opstap, lage instap, lichte, stevige en stabiele frames. Met onze selectie moederfietsen weet je zeker dat je je kind(eren) veilig en betrouwbaar kunt vervoeren. Als je kinderen mee wilt nemen op de fiets, wil je namelijk dat deze aan hogere kwaliteitseisen dan gemiddeld voldoet. Je fiets moet hiernaast ook gebruiksvriendelijk zijn. Gratis verzending door heel Nederland!

Moederfiets VS. damesfiets

Er zijn meerdere verschillen tussen een damesfiets en een moederfiets. Zo heeft de moederfiets een bredere stuur zodat je, bij aanwezigheid van een voorzitje, eenvoudiger bij het stuur kan. Daarbij heeft een mamafiets een lagere en ruimere instap zodat opstappen zeer gemakkelijk wordt. Ook heeft zo'n type fiets een langere en sterkere bagagedrager en beschikt het over een middenbok (dubbele fietsstandaard). Dit laatste komt vooral van pas bij het veilig afstappen. Verder is er op een moederfiets meer ruimte tussen stuur en zadel zodat moeder en kind meer ruimte hebben. Tot slot zijn er in de meeste gevallen meerdere versnellingen gemonteerd. 

Hoe vervoer je kleine kinderen veilig en comfortabel op de fiets?

Voor- en achterzitjes liggen het meest voor de hand, maar je kunt ook een bakfiets kopen of een fietskar. De beste keus is persoonlijk, maar hangt ook af van hoeveel kinderen je mee wilt kunnen nemen, hoe oud ze zijn en ook hoeveel ruimte je er voor over hebt. Natuurlijk speelt ook het financiële plaatje een rol bij de aanschaf van een nieuw vervoermiddel.

Kun je een baby meenemen op de fiets?

Kinderen moeten zelfstandig kunnen zitten voor ze in een (voor)zitje gezet kunnen . Maar ze kunnen wel mee met de Steco Baby-mee. Dat is een frame waar een autostoeltje ingezet kan worden. In een bakfiets of fietskar kun je de baby ook in een autostoeltje of een zogeheten babyschelp zetten. Een draagzak is comfortabel voor ouder en kind, maar wel een risico als je valt.

Moederfiets met kinderzitjes

Een moederfiets zou geen moederfiets zijn als er geen zitjes op waren gemonteerd. Maar waar kies je voor? Een kinderzitje voor op het stuur of achterop? Je kind in het voorzitje is gezelliger, maar zeker als het kind wat groter en zwaarder wordt, is achterop veiliger, omdat het stabieler is. Een kind kan tot maximaal 15 kilo in het voorzitje. In een achterzitje kunnen kinderen tot zen met 22 kilo schoon aan de haak. Als ze dat gewicht bereikt hebben zijn ze gemiddeld zes jaar. Daarna kunnen ze natuurlijk lekker zelf leren fietsen.

moederfiets

Lees meer Sluiten

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Premiumbikes 96 / 100 - 28168 Reviews @ Kiyoh