Terug

CYBER WEEK is gestart bekijk alle aanbiedingen!

 • Gratis verzending vanaf €heel Nederland.
 • Voor 13:00 besteld? Morgen in huis
 • Niet goed? Geld terug

Waterstoffiets is de toekomst, bekijk online of kom een waterstoffiets testen bij ons!

De Waterstoffiets wint steeds meer terrein, de waterstof fiets is goedkoper, zuiniger en groener. Kom langs in de winkel om een waterstof fietsen te testen.

Filters

  • Alpha Premium waterstoffiets - Hydrogen bike

  Alpha Premium waterstoffiets - Hydrogen bike

  Alpha Premium is de eerste in de handel verkrijgbare fiets op waterstof die is ontwikkeld ...

  8.499,-

  Bezorgd in Nederland en België

  Deliverytime

Waterstoffiets is de toekomst, bekijk online of kom een waterstoffiets testen bij ons!

Waterstoffiets bij Premiumbikes

De waterstoffiets is op te laden in slechts 2 minuten. 

De e-bike is ondertussen super populair. Daarom bieden wij de nieuwe variant aan: de waterstoffiets. Het komt van het Franse merk Pragma Industries en is al op meerdere plaatsen te tanken in Europa. De alpha is de allereerste elektrische fiets met trapondersteuning die commercieel verkrijgbaar is en voorzien is van een brandstofcel. 

De alpha heeft daarnaast een bereik tot 150 kilometer. Dat is zo een 100 km meer dan een conventionele e-bike met een 360 Wh batterij. Ook is het fijn dat de waterstoffiets niet in het stopcontact gehangen hoeft te worden. Alle aandrijftechniek is weggewerkt in een holle frame. In het schuine framedeel achter het balhoofd ligt de waterstoftank. Helemaal onder het frame liggen de elektromotor en brandstofcel achter elkaar voor een laag zwaartepunt. De elektromotor is gekoppeld aan de trapas om elektrische 

trapondersteuning te geven tot snelheden van maar liefst 25 km per uur.  De fiets heeft een bereik van 135 tot 150 km per uur. Met deze fiets kun je dus grote afstanden bereiken. 

Zodra de waterstof flessen leeg raken, slaat de elektrolyse aan om ze weer bij te vullen. Dat is erg handig, want je kan het dan ook gebruiken voor de opslag van groene stroom wat je bijvoorbeeld krijgt van kleine windturbine of zonnepanelen. De inhoud van de waterstoftank is ongeveer 2 liter en volgens het merk Pragma Industries zelf is het binnen twee minuten vol te tanken! De fiets hoeft alleen maar aan een waterstof-vulstation. Als je een elektrische fiets hebt weet je dat een gewone elektrische fiets accu opladen makkelijk een paar uur kan duren. Dit kan zelfs drie tot vier uur lang duren. Erg vervelend als je snel de deur uit wilt. Ondanks de weersomstandigheden blijven de prestaties voor de waterfiets gelijk. Dat is fijn, want bij een accu kan dat dramatisch verslechteren. 

De vulstation maakt gebruik van elektriciteit en water. Het vullen gebeurt met een speciaal waterstof vulstation. Deze maakt dan vervolgens waterstof van elektriciteit en water. De waterstof wordt dan opgeslagen en samengeperst. Het is dan klaar om de fiets bij te vullen. 

 

De alpha bike is vrij nieuw, maar het is voorspelt dat het de nieuwe rage gaat worden. Het staat momenteel bekend om zijn snelle oplaadtijd, namelijk maar twee minuten! Daarnaast vul je de fiets alleen met waterstof. Het bedrijf Pragma Industries is al meer dan een decennia bezig met het ontwikkelen van waterstof brandstofcellen en eindelijk is de eerste commerciële fiets waarin waterstof brandstofcellen gebruikt worden verkrijgbaar bij Premiumbikes!

De actieradius van deze fiets is ook aanzienlijk. Een volle tank is namelijk goed voor maar liefst 100 km. Dat is erg fijn! U kunt 25 km per uur met deze fiets en ook is de fiets uitgerust met een hoge kwaliteit H2 meetinstrument. Deze meet precies hoeveel energie de fiets overheeft zodat de fietser precies weet hoeveel batterij die heeft. Dit is erg handig als je verre afstanden maakt met de fiets. 

Wilt u dus de waterstoffiets kopen? Twijfel dan niet langer, want bij Premiumbikes kunt u deze nu voordelig halen voor de beste kwaliteit. Nu verkrijgbaar bij de enige echte Premiumbikes! 

Wilt u meer informatie of deskundig advies? Dan kunt u ons telefonisch contacteren of onze online persoonlijke offerte invullen. Wij helpen u graag verder! 

Lees meer Sluiten

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Premiumbikes 96 / 100 - 28168 Reviews @ Kiyoh